charlottacarlsson.blogg.se

En blogg om en triathlet som siktar högt

Skadeförebyggande njutarförmiddag

Kategori: Allmänt, Träning

Att plugga till civilekonom, som jag gör, innebär ganska lite schemalagt och mycket självstudier (läs: mycket fritid). Idag är jag därför "ledig" och använder min lediga tid på bästa möjliga sätt => tränar och njuter :P Jag älskar förmiddagar då jag inte har någon tid att passa. Då jag kan ställa klockan förhållandevis sent men ändå såpass tidigt att jag hinner äta frukost länge och chilla omkring i myskläder och vakna. Det är livskvalitet för mig!
 
Enligt mig själv, en ganska fin bild på halva min frukost imorse. Gröten fick inte vara med eftersom den inte var lika "fotogenique" som äggmackan och teet var.
 
Såhär års, när alla tävlingar är slut och det är långt kvar tills nästa säsong drar igång, är det perfekt att gå igenom kroppen, låta de delar som känns trötta vila, bygga upp de som har känts svaga eller orsakat skador och träna styrka för att vara ännu snabbare nästkommande år. Efter frukostan ägnade jag därför någon timme på gymmet, mestadels hängandes i TRX-banden. Jag har, som nämnt, haft problem med löpningen under slutet av sommaren och stora perioder dessförinnan och har därför börjat investera tid i att träna stabilitet. Jag tycker hittills att det har givit bra resultat och tror att det kan hjälpa mig undvika att bli skadad igen. TRX är dessutom en rolig form av styrketräning, har man inte testat det rekommenderar jag verkligen att ge det ett försök!
 
Tack för att ni gör så att jag kan springa kära TRX-band, även fast ni kan vara sjukt jobbiga ibland också!