charlottacarlsson.blogg.se

En blogg om en triathlet som siktar högt

Sommar, jobb, träning och tävling

Kategori: Allmänt, Race report

Det var visst ett tag sedan sist. Nu är vi redan en bra bit in i Juni och snart har halva sommaren passerat. Det innebär att plugget är slut (SOMMARLOV!!!!) och att tävlingssäsongen är i full gång (YEAY!!!!) så helgerna har varit och kommer att vara fullspäckade med resor och olika lopp :)
 
Tänkte ta en lite recap på vad som hänt under våren och sommaren:
 
I slutet av april/början av maj drog tävlingarna igång med duathlon-SM i Väsby först ut. Jag hade sett det som en tävling för att kolla formen på och var inte toppad och förväntade mig inte heller några resultat. Men jag var ganska taggad. I ett ganska (måste jag väl erkänna) tunt startfält lyckades jag springa och cykla in på en andraplats och fick min första SM-medalj! Hur coolt som helst! Jag var överlycklig och sjukt förvånad!
 
 
Prispallen på duathlon-SM i Upplands Väsby
 
Sen var det ett långt uppehåll med träning och föreredelse inför sommaren och inte förrän i slutet av maj körde jag årets första triathlon. Det blev en minisprint x 2 med jaktstart i Hallstahammar. Väldigt rolig tåvlingsform, mindre roligt väder just den helgen. Det regnade och var iskallt! Där fick jag återigen bekräftelse på att löp- och cykelformen var god, men simningen däremot var under all kritik. Jag var långt efter i båda simmomenten men cyklade och sprang såpass bra att jag tillslut kunde ta mig i mål som första dam :)
 
 
Hallsta 2xminisprint i regnet och kylan...cyklingen och löpningen var i alla fall kul!
 
Sen dröjde det inte länge innan skolan slutade, min syster tog studenten och sommaren började kännas på riktigt. Jag var ledig första veckan efter sista redovisningen och laddade inför SM i sprint som gick i Uppsala. Där gick jag i mål som 4:a efter att ha tappat chanserna till medlaj redan i simningen som återigen gick typ skit :P däremot cyklade jag och sprang, även den här gången, över förväntan och topp 5 på SM är inte fy skam i det startfältet! Det verkar dock vara något med mig och dåligt väder på tri-tävlingar för även i Uppsala regnade det och var kallt...
 
Uppsala var också första deltävlingen i Danske Invest Triathlon Series som fortsätter nu till helgen i Gävle där jag om inget oförutsett inträffar kommer stå på startlinjen :)
 
 
Jag hade tyvärr ingen bättre bild men det här är hur som helst från målgången i Uppsala Triathlon.
 
I helgen gjorde jag något av det roligaste jag någonsin gjort i tävlingssammanhang! Det var SM-veckan här i Norrköping och på lördagen stod kortbane-SM i cykel på schemat. Självklart ville jag ställa upp! Så 10:05 gick starten. Jag körde för CK Hymer och det var min första cykeltävling någonsin på landsvägscykel. Det gick superbra och jag höll mig ganska långt framm i tätklungan för att slippa trassel på den tekniska banan. Efter halva loppet tappade bakhjulet fäste i en 90-graderssväng och jag föll. Oturligt nog hade kedjan hoppat och efter "chocken" i fallet tog det lite tid innan jag fick allt till rätta och kunde fortsätta så förstaklungan på 6 pers som jag tidigare hade åkt med hade försvunnit ganska långt iväg. Jag kunde ändå fortsätta med en något sargad kropp och cykel och gick i mål som 9:a. Lite besviken men ändå glad och extremt taggad på revansch i cykellopp! Jag tror att jag kan bättre än såhär!
 
 
Här trycker jag på lite extra under kortbane-SM i cykel.
 
Annars har sommaren inneburit jobb på Nordea, en tur till Liseberg, enorma mängder jordgubbar och rätt mycket fina träningspass. Hittills är det en väldigt bra sommar och jag hoppas att den kommer fortsätta så!
 
 
Jordgubbar = något av det bästa man kan äta på sommaren!
 
 
Kul tur till Liseberg, synd bara att jag både är feg och blir åksjuk... :P
 
 
Standardutrustningen på alla gym- och rehabpass. Minst en gång i veckan, annars vet man inte vad som kan hända!
 
 
Ett av de finare passen i kvällssolen när träden precis hade börjat blomma!