Julbord <3 Mat
Igår kväll letade sig julen in i min korridor på allvar. Vi fixade tillsammans ett av de bästa julborden jag någonsin har ätit. Jag brukar normalt sett inte vara ett fan av "vanlig julmat", men när man får göra en twist på den brukar det bli betydligt mer intressant. I det här fallet hade de andra givit mig fria händer att komponera sallader och trots att det är jag själv som är kocken måste jag tillåta mig att påstå att det blev riktigt lyckat. Grönkål är nog efter det här en ny favorit som ska få en självklar plats på mina julbord. Allt annat (förutom sillen...ja, jag smakade men det faller mig tyvärr inte riktigt i smaken) var självklart också bra gjort och väldigt gott!

Det var bara sånt som vi verkligen ville ha och eftersom alla fick vara med och önska tror jag att alla också blev nöjda med resultatet. Om vi säger såhär, jag tror i alla fall inte att någon gick hungrig därifrån!
Eftersom jag var ledig från 10 på förmiddagen och dessutom hade vilodag från träningen hade jag tagit på mig uppgiften att baka eget vörtbröd, och det mina vänner var ett vinnande koncept. Det tog tid och jag la ner min själ i det för att det skulle bli bra :P Men herregud vad det blev bra också! Jag skryter som bara den nu känner jag, men efter all tid som jag faktiskt la ner på det så är det befogat!

Otroligt bra recept och ganska lättbakat ändå... :P
Kvällen avslutades med hemmagjorda tryfflar, chokladmoussetårta, glögg och juleskum såklart. Det sistnämnda åkte dock inte ner i magen utan in i micron. Skumtomtar sväller nämligen upp och visade sig bli mycket användbara i halvsmält tillstånd. Sjukt roligt! Vi lekte med kladdet och gav exempelvis en av pepparkaksgubbarna som vaktar pepparkakseiffeltornet en klänning i form av utdragen, smält skumtomte :D haha

Ibland behövs det väldigt lite för att underhållas!